Alla inlägg den 12 juli 2009

Av Carina - 12 juli 2009 15:13

Hemma igen efter 6 dagar på motorcykeln!

Dag 1 (Måndag): Avfärd med 8-färjan från Ljusterö. Det var Hasse A och Gunnar/jag. Hämtade Claes/Monica i Åkersberga. Färden gick via Västerås/Karlstad med slutpunkt för etappen i Årjäng. Hotellnatt med god mat och bowling för Gunnar/Claes/Hasse och Monica. Själv hade jag lite administration med Rimboritten och anmälningar. Regnet började mellan Karlstad och Årjäng.

Dag 2: Avfärd efter frukost, mot Norge och Drammen. Vi åkte under Oslofjorden i en väldigt lång tunnel. Lite regn men mest uppehåll. Slutpunkten för denna dag var uppe på högfjället ... Enkel standard men härlig utsikt! Jättegod och mycket mat!

Dag 3: Avfärd efter en god natts sömn och god frukost. Mot Sognedal via fjordar och tunnlar, vattenfall och bergstoppar. Samt färja. Övernattning i en 6 bäddshytte. Fick trollvibbar. Handlade frukost och käkade i Haflo. Jag åt bara en sallad.

Dag 4: Avfärd mot Sognefjellet. Som högst var vi uppe på 1438 meter! Där fanns det fortfarande snö, och på ett ställe var drivan över 2 meter. Vi smakade vattnet som rann längs vägen. Kallt och supergott. Riktigt kallkällsvatten. Vidare mot Röros via Jotumheim. På vissa ställen var det 7 eller 8% lutningar när vi åkte nerför, med svängar. Tur att jag hade Gunnars ryggtavla framför mig. Vet inte om jag hade grejat att se det ...

Natten i Röros. Middag på en pizzeria intill hotellet. Samt en stund i baren.

Dag 5: Frukost på hotellet. Därefter tillbringade vi några timmar i Röros med att titta runt på gamla delen, kyrkan, de gamla husen och handla lite.

Utcheckning Utcheckning och iväg mot Sverige. Vi körde via Trysil och Sälen mot Malung. I Sälen kom regnet ikapp oss. Inget boende förrän vi kom till Malung. Men där hade Hasse bokat tre rum på hotell Sankt Olof. Middag på hotellet. God mat och dessert, caffe latte m m. Se bilden! Gott va? Satt sedan och pratade inne på C/M rum! 

Dag 6 (Lördag): Avfärd efter frukost hemåt. Vi åkte via Vansbro, Säter, Avesta mot Sala. I närheten av Säter öppnade sig himlen ordentligt, med åska m m. Sen lugnade det ner sig... Från Sala fortsatte vi mot Uppsala där Claes skulle in och handla lite på Biltema. Vi åkte sedan gamla vägen mot Rimbo. Claes/Monica svängde av via Gottröra mot Åkersberga men Hasse och vi åkte vidare mot Rimbo/Riala och Ljusterö.



Ovido - Quiz & Flashcards